verzorgers

 

Wil je AxelHof helpen? Stuur een mail naar sponsor@axelhof.nl en we nemen contact op.

Mantelzorg

We hebben nog een voorwaarde waaraan moet worden voldaan voordat een aspirant bewoner geselecteerd wordt: we willen dat de verzorger zich conformeert aan mantelzorg.

Dit is dus geen voorwaarde die aan de bewoner wordt gesteld, maar aan de verzorger van deze jong volwassene. Ouder, curator of wie deze verantwoordelijkheid dan ook heeft. Nu en in de toekomst. Wij vinden dit namelijk noodzakelijk om de financien gegarandeerd op peil te houden, gezien de ontwikkelingen zoals deze gaande zijn ten aanzien van het Persoonlijk Gebonden Budget.

Dit roept uiteraard vragen op; "Wat als ik dit zelf niet meer kan, ik ben veel ouder dan mijn kind?", "Ik weet niet of ik curator blijf, wat gebeurt er dan?", "Ik heb een hele drukke baan, hoe moet ik dit regelen?". Terecht, maar het basisprincipe is eenvoudig: de verantwoordelijke verzorger staat garant en moet het regelen. Zelf, vrienden of familie, inkopen, het maakt niet uit.

 

Wel spreken we van te voren af dat de Stichting hier uitsluitend gebruik van maakt voor zover dat noodzakelijk is om de financien rond te krijgen. Altijd in overleg. Wanneer de begroting rond is dan zullen we uitsluitend met vrijwilligers werken en niemand vragen bij te springen.

 

Stichting AxelHof Vrienden

De Stichting heeft geld nodig. Veel geld. Het doel van de Stichting is een mooi leven mogelijk maken voor de bewoners van AxelHof. Hoe meer middelen daarvoor zijn, hoe beter.

 

De verzorgers van de kinderen nemen in ieder geval de verantwoordlijkheid op zich om mantelzorger te zijn. Bij het accepteren van een plaats in AxelHof moet het commitment voor vrijwilligerswerk worden uitgesproken.

 

Maar daarnaast zijn sponsoren en donateurs van harte welkom. Met uw bijdrage kunnen we leuke dingen doen, de krenten in de pap!

Medewerk(st)ers AxelHof

Hallo! Mijn naam is Evelien, samen met Wim mijn man, initiatiefneemster van AxelHof. Naast ervaringsdeskundig als moeder van Axel, ben ik praktisch pedagogisch gezinsbegeleidster geweest en zorg onderwijsleerkracht op een ZMLK school. Daarnaast heb ik veel kinderen met een verstandelijke handicap en autisme individueel begeleid na mijn HBO opleiding autisme. Het is een ontzettend leuke en plezierige uitdaging om van AxelHof een thuis te maken voor deze leuke mensen! Ik heb er erg veel zin in!

Hoi. Ik ben Nicole Baas en ik ben de inwonend begeleidster van AxelHof. Na enkele jaren studeren, meest in de pedagogische hoek, ben ik enkele jaren in de zorg in den Haag werkzaam geweest.

Het wonen in AxelHof en het samen "thuis" zijn met de bewoners is een grote uitdaging die ik met veel plezier aan ga.

Evelien Westeneng, lokatie manager

Nicole Baas, inwonend begeleidster

Naast Evelien en Nicole zijn er meer begeleiders. William en Janneke zijn ook ingeroosters om 's ochtends of 's avonds met de bewoners te eten en hen te begeleiden bij alle dagelijkse dingen. Ook op dagen dat er bewoners niet naar dagbesteding zijn of in weekenden zijn ze van de partij.

Naast deze vaste krachten hebben we flexmedewerkers; Nikki en Romy. Verder helpen de ouders regelmatig mee, mantelzorg nemen we allemaal serieus. uiteraard een heel belangrijke aanvulling op de professionele krachten.

Copyright © All Rights Reserved