DOOR WIE?

AxelHof heeft een team van vaste medewerkers. Zij nemen de dagelijkse zorg voor de bewoners op zich. Daarnaast helpen familie en vrienden van de bewoners regelmatig mee. Samen beheren we bijvoorbeeld de tuin, en begeleiden we bij zwemmen of andere vormen van sport. Ook organiseren we uitjes voor de bewoners.

Liesbeth 2e van links op de foto woont in ons appartement op de Odijkseweg en is in de avond het eerste aanspreekpunt voor bewoners. Een inwonend begeleidster, is iemand die niet alleen een baan heeft, maar dit werk voor een deel heeft geïntegreerd in zijn/haar privé leven. De persoonlijke levenssfeer, het mede inzetten voor het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking is daarbij belangrijk. Zij vormen met elkaar een kleine leefgemeenschap alleen al door het naast elkaar wonen. Daarbinnen krijgt het sociale leven een plaats. Dit is een veelzijdig gebeuren. Samen eten, gezellige dingen doen, culturele dingen ondernemen, fietsen, wandelen etc. De bewoners met een beperking hebben ieder ook hun eigen bezigheden en niet te vergeten hun eigen ouders en familie.

EVEN VOORSTELLEN

Evelien Westeneng

Lokatie manager

Hallo! Mijn naam is Evelien. Samen met mijn man Wim ben ik initiatiefneemster van AxelHof. Naast ervaringsdeskundige als moeder van Axel, ben ik praktisch pedagogisch gezinsbegeleidster geweest en zorg- onderwijsleerkracht op een ZMLK school. Daarnaast heb ik veel kinderen met een verstandelijke handicap en autisme individueel begeleid na mijn HBO opleiding autisme. Het is een ontzettend leuke en plezierige uitdaging om van AxelHof een thuis te maken voor deze leuke mensen!

William Schot

Begeleider

Hoi! Ik ben William Schot en werk 40 uur per week als begeleider op AxelHof. Ik heb hiervoor een HBO opleiding SPH afgerond. Het leukste van het werken op AxelHof vind ik de band die je met de bewoners opbouwt. Omdat het zo kleinschalig is leer je elkaar heel goed kennen en is het net of je deel uitmaakt van een groot gezin. Dat maakt werken bij AxelHof heel gezellig!

Ginny van Dijk

Begeleidster

Hallo! Ik ben Ginny van Dijk en werk 36 uur per week als begeleidster op AxelHof. Ik heb hiervoor de opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening gedaan. Het leukste aan het werken bij AxelHof vind ik, dat de sfeer ongedwongen is. De bewoners hebben alle ruimte om lekker zichzelf te zijn. Je ziet de bewoners zich ontwikkelen en het is ontzettend leuk om daar deel van uit te mogen maken!

Liesbeth Westeneng

Inwonend ondersteunend begeleidster

Hoi, ik ben Liesbeth, alleenstaand moeder van twee dochters en oma van drie kleinkinderen. Op AxelHof woon ik op de bovenste verdieping van de GildeHof, het woongebouw waar op de begane grond zes kamers voor bewoners zijn. Helemaal mijn eigen appartement. Het mooie hiervan is, dat er ook ’s nachts iemand aanwezig is voor de bewoners, hoewel dat gelukkig vrijwel nooit nodig is. Maar het geeft zekerheid en rust aan bewoners en ouders.