DOOR WIE?

AxelHof heeft een team van vaste medewerkers. Zij nemen de dagelijkse zorg voor de bewoners op zich. Daarnaast helpen familie en vrienden van de bewoners regelmatig mee. Samen beheren we bijvoorbeeld de tuin, en begeleiden we bij zwemmen of andere vormen van sport. Ook organiseren we uitjes voor de bewoners.

Liesbeth 2e van links op de foto woont in ons appartement op de Odijkseweg en is in de avond het eerste aanspreekpunt voor bewoners. Een inwonend begeleidster, is iemand die niet alleen een baan heeft, maar dit werk voor een deel heeft geïntegreerd in zijn/haar privé leven. De persoonlijke levenssfeer, het mede inzetten voor het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking is daarbij belangrijk. Zij vormen met elkaar een kleine leefgemeenschap alleen al door het naast elkaar wonen. Daarbinnen krijgt het sociale leven een plaats. Dit is een veelzijdig gebeuren. Samen eten, gezellige dingen doen, culturele dingen ondernemen, fietsen, wandelen etc. De bewoners met een beperking hebben ieder ook hun eigen bezigheden en niet te vergeten hun eigen ouders en familie.

EVEN VOORSTELLEN

Evelien Westeneng

Lokatie manager

Hallo! Mijn naam is Evelien. Samen met mijn man Wim ben ik initiatiefneemster van AxelHof. Naast ervaringsdeskundige als moeder van Axel, ben ik praktisch pedagogisch gezinsbegeleidster geweest en zorg- onderwijsleerkracht op een ZMLK school. Daarnaast heb ik veel kinderen met een verstandelijke handicap en autisme individueel begeleid na mijn HBO opleiding autisme. Het is een ontzettend leuke en plezierige uitdaging om van AxelHof een thuis te maken voor deze leuke mensen!

William Schot

Begeleider

Hoi! Ik ben William Schot en werk 40 uur per week als begeleider op AxelHof. Ik heb hiervoor een HBO opleiding SPH afgerond. Het leukste van het werken op AxelHof vind ik de band die je met de bewoners opbouwt. Omdat het zo kleinschalig is leer je elkaar heel goed kennen en is het net of je deel uitmaakt van een groot gezin. Dat maakt werken bij AxelHof heel gezellig!

Steven Praas

Begeleider

Hoi! Mijn naam is Steven Praas en ik werk 20 uur per week als begeleider op AxelHof. Ik zit midden in een HBO opleiding Social Work Door de kleinschaligheid van AxelHof kent iedereen elkaar persoonlijk en kan de begeleiding ook persoonlijke aandacht aan de bewoners geven. Het leukste aan het werk hier vind ik het huiselijke gevoel in en rondom AxelHof. Ik probeer mij als begeleider zo goed mogelijk in te zetten in belang van de ontwikkeling van de bewoners, en te zorgen dat zij zich thuis voelen.

Ginny van Dijk

Begeleidster

Hallo! Ik ben Ginny van Dijk en werk 36 uur per week als begeleidster op AxelHof. Ik heb hiervoor de opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening gedaan. Het leukste aan het werken bij AxelHof vind ik, dat de sfeer ongedwongen is. De bewoners hebben alle ruimte om lekker zichzelf te zijn. Je ziet de bewoners zich ontwikkelen en het is ontzettend leuk om daar deel van uit te mogen maken!

Nicole Baas

Inwonend begeleidster

Hoi! Ik ben Nicole Baas en ik ben de inwonend begeleidster van AxelHof. AxelHof bestaat uit een groep van acht bewoners, die allemaal uniek zijn. Ze hebben allemaal hun eigen krachten en interesses en om te zien hoe dat samen komt, is heel erg leuk.